Huidanalyse

Op basis van de verschillende huidtypes en huidcondities zijn Skeyndor producten ontwikkeld. Onderstaand kun je bekijken welk huidtype je (mogelijk) hebt, zodat je de behandeling of het product kiest welke het beste bij jouw huid past.

Het is wel zo belangrijk om te blijven kijken naar hoe je huid reageert op verschillende omstandigheden (huidconditie) en hierop je huidverzorging aan te passen. Er zijn verschillende factoren die belangrijk zijn bij de keuze van een behandeling, vaak zijn er meer behandelingen nodig om problemen aan te pakken, tot de huid weer in balans is.

Verschillende huidtypes

Hieronder vind je een overzicht van de algemene kenmerken die passen bij een bepaald huidtype. Je kunt een combinatie van verschillende huidtypes hebben. Kies dan het huidtype dat de meeste kenmerken vertegenwoordigt.

Een huidtype is aangeboren (genetisch bepaald) en kan wordt bepaald aan de hand van de talgproductie en reactiviteit van de huid. Een huidtype kan niet worden veranderd, maar wel in balans worden gebracht.

Normale huid

Jouw huid voelt niet droog of vet aan en is soepel en glad. De poriën zijn zichtbaar maar niet groot. Je hebt slechts af en toe last van puistjes. Je hebt geen last van een glimmende neus en/of kin en hebt geen schrale wangen.

Gecombineerde huid

Jouw huid is vaak vettig bij de T-zone maar voelt verder normaal aan. Na een wasbeurt voelen sommige gedeeltes van je huid droog en andere gedeeltes zacht.  Je hebt regelmatig last van puistjes en mee-eters op de T-zone.

Droge huid

Jouw huid heeft een dunne structuur. Bij het aanraken van je huid voelt deze droog. Jouw huid ziet er vaak mat en dof uit en je poriën zijn heel fijn.  Na een wasbeurt voelt je huid trekkerig aan. Je hebt zelden of nooit last van puistjes.

Wat is jouw huidconditie

Een huidconditie wordt veroorzaakt door interne en externe factoren, zoals hormonen, leefstijl, stress en blootstelling aan UV-stralen. Ook een operatie, medicatie en ziekte kunnen bijdragen tot verschillende huidcondities.

Het is mogelijk om tegelijkertijd verschillende huidcondities te hebben, en deze condities kunnen van dag tot dag verschillen. Bovendien kunnen de verschillende huidcondities bij alle huidtypes voorkomen.

Vochtarme huid

Jouw huid vraagt om hydratatie. Dat uit zich in droogtelijntjes, schilfers en soms roodheid rond de ogen. Belangrijke ingrediënten voor een vochtarme huid zijn: hyaluronzuur, sodium PCA en aloë vera.

Gevoelige huid

Jouw huid vraagt om kalmering. Dat uit zich in een reactieve huid met bijvoorbeeld roodheid, schilferige plekjes, uitslag, jeuk, branderig gevoel of kapotte haarvaatjes. Belangrijke ingrediënten voor deze gevoelige huid zijn: Rode berenklauw, haver, gember en bisabolol.

Verouderde huid

Jouw huid vraagt om versteviging. Deze huidconditie kan een gevolg zijn van het natuurlijke verouderingsproces, maar ook van overmatige blootstelling aan de zon. Belangrijke ingrediënten voor deze verouderde huid zijn: retinol, peptides, vitamine A, C en E.

Pigmentatie huid

Jouw huid vraagt om verheldering en egalisering. Dat zie je aan hyperpigmentatie of vlekjes op de huid. Belangrijke ingrediënten voor deze pigmentatie huid zijn: vitamine C, witte thee en zoethout.
ReserverenBekijk prijzen

Online afspraak maken?

Voor informatie of vragen. Neem contact op.
Bel 06 184 86 404 of boek direct online jouw behandeling.

Boek online